Wat is EMS?

Bij EMS worden elektroden (electro pads) op verschillende delen van het lichaam geplaatst. Deze electro pads staan in verbinding met het EMS apparaat. Dit apparaat stuurt elektrische  impulsen naar de spieren. De frequentie (hoe diep dringen de impulsen door het lichaam) impulsduur (hoe lang duurt een impuls), en intensiteit (de sterkte van de stroomimpuls) kan worden ingesteld. Dit hangt af van de doelen van de klant. De spieren ervaren de elektrische impulsen als een actiepotential. Dit betekent dat EMS er voor zorgt, dat de motorunits worden aan gestuurd en onze spieren samentrekken.

Spierstimulatie

Met het EMS apparaat kan de frequentie (Hz) van de pulssignalen worden ingesteld, afhankelijk van doelen van de klant. Met een lage frequentie (1 - 10 Hz) en een lange pulsduur verbeteren de zuurstofaanvoer naar de spier. Het effect is herstellend, ontspannend en tevens stimuleert het de bloedcirculatie waardoor afvalstoffen in de spier worden afgevoerd. Tijdens de EMS yoga sessie worden deze instellingen toegepast.

Pulssignalen met een hogere frequentie (20 - 50 Hz) zorgen voor een verbetering van spierstructuur, terwijl zeer hoge frequenties (boven de 60 Hz) als effect hebben dat de spier groter en sterker wordt. Het gevolg hiervan is afvallen en een verlaging van het vetpercentage. Deze instellingen worden toegepast tijdens de EMS crosstraining en Bokszaktraining.

 

Ontdek wat EMS voor jou kan betekenen, vul hieronder je gegevens in dan ontvang je van ons meer informatie! 

Contact

Krachtig Rotterdam
Schiedamsedijk 73 a
3011 EL Rotterdam

06-44676714
We zijn weer open! Kom naar de open dag op 30 mei.

We zijn weer open! Kom naar de open dag op 30 mei.

Geplaatst op: 2021-05-28

Beste sporter. Na maandenlang stil te hebben gezeten is het dan nu eindelijk zo ver dat je in beweging mag komen. De sportscholen hebben de deuren geopend en zo ook Krachtig Rotterdam. Zet nu die eerste stap en...

Lees meer Meer nieuws
De lente komt er aan!

De lente komt er aan!

Geplaatst op: 2021-03-18

Hi sporter!   Vanaf aankomend weekend zien de weersvooruitzichten er positief uit. Het slechte weer laten we als het een beetje mee zit, definitief achter ons. Des te meer reden om het sporten weer op t...

Lees meer Meer nieuws
  • Ik wilde afvallen en dan ontkom je niet aan intensief sporten...

    Annet
Annet